عمل بینی یکی از متداول ترین جراحی های زیبایی به شمار می رود که در دو دهه گذشته طرفداران بسیاری پیدا کرده است. در گذشته جراحی بینی با محدودیت هایی همراه بوده و اغلب پزشکان و جراحان عمل بینی گوشتی را به واسطه ضخامت پوست بینی و تعدد غدد چربی توصیه نمی کردند. خوشبختانه این عمل زیبایی در حال حاضر پیشرفت های چشمگیری در ایران داشته است، به طوری که جراحان بینی ایرانی از شهرت جهانی برخوردار هستند. اما شاید برای شما این سوال مطرح شود که تفاوت بینی گوشتی با استخوانی چیست و چه تفاوتی در نحوه عمل بینی وجود دارد؟ آیا عمل بینی های گوشتی برگشت پذیر است؟ آیا فرم بینی بعد از این جراحی بهتر خواهد شد؟ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید و با ویژگی های بینی گوشتی و نحوه عمل این نوع از بینی ها آشنا شوید.
ویژگی های بینی گوشتی
در صورتی که پوست بینی شما ضخیم است و دارای پره های بزرگ و بیرون زده ای هستید، به احتمال خیلی زیاد بینی شما گوشتی است. منافذ پوستی بینی های گوشتی باز بوده و میزان ترشح غدد چربی دراین نوع بینی ها به شدت زیاد است. همچنین غضروف این نوع از بینی ها کاملا پهن و به شدت ضعیف است. اگر چه پوست ضخیم در جراحی با چالش های زیادی همراه است، اما به واسطه آن خطوط نا مطلوب روی پوست می تواند پنهان شود.
تاثیر ضخامت پوست در جراحی بینی گوشتی
همان طور که اشاره شد، بینی های گوشتی دارای پوست های ضخیمی هستند و به نسبت بینی های استخوانی چرب تر و دارای منافذ ریز تری هستند. به طور کلی، ضخامت پوست در بینی های گوشتی نقش تعیین کننده ای دارند، زیرا هر چه پوست ضخیم تر باشد، نوک بینی افتاده تر به نظر می رسد. همچنین، بینی های گوشتی با پوست ضخیم معمولا غضروف ضعیف تری دارند، بنابراین روند رینوپلاستی را کمی دشوار کرده و نیاز به پیوند غضروف دارند.
برخلاف بینی های استخوانی که پوست نازکی دارند، پوست ضخیم بینی می تواند تمام نواقص بینی را بپوشاند. شاید این ویژگی پوست های ضخیم یک مزیت محسوب شود، اما در واقع همین خصوصیات، جراحی بینی های گوشتی را به یک عمل پرچالش تبدیل کرده است. اگرچه عیوب بینی در پوست های ضخیم گوشتی کمتر مشاهده می شود، اما تغییرات ایجاد شده در ساختار استخوان و غضروف های زیر پوست به واسطه ضخامت پوست بینی، پوشانده می شود.
بیشتر بخوانید: جراحی زیبایی پلک (بلفاروپلاستی)
از طرفی بینی های گوشتی دارای ساختار غضروفی ضعیفی هستند که می تواند باعث دیده نشدن برجستگی ها و عدم ظرافت شود. بنابراین توصیه می شود که قبل از انجام عمل بینی گوشتی با یک جراح بینی باتجربه مشورت کرده و تمام جوانب عمل را ارزیابی کنید. البته این جراحی توسط پزشکی که از مهارت بالایی برخوردار است، به راحتی و با کمترین عارضه انجام می شود.
نحوه جراحی بینی گوشتی
به طور کلی مراحل و نحوه جراحی انواع بینی ها تفاوتی ندارد، اما تغییرات باتوجه به عیوب بینی یا مشکلات عملکردی متفاوت است. با این حال در اغلب جراحی های بینی گوشتی، محکم سازی ساختار استخوانی باید دقیق تر انجام شود، به همین منظور پیوند غضروف مورد نیاز است. به طور معمول جراحان از غضروف خود بینی، غضروف گوش و در موارد نادر از غضروف دنده برای پیوند و استحکام بخشیدن به ساختار بینی های گوشتی استفاده می کنند.
علاوه بر تقویت غضروف در بینی های گوشتی، بخشی از لایه های چربی باید برداشته شود، زیرا چربی پوست در بینی های گوشتی بیشتر از بینی های استخوانی است. با این حال جراح باید در برداشتن چربی دقت کافی داشته باشد تا آسیبی به بافت پوست وارد نشود. بهتر است بدانید آسیب به پوست یا برداشتن چربی بیش از حد بینی می تواند سبب ایجاد زخم بر روی بینی شود.
روش های جراحی بینی گوشتی
عمل جراحی بینی در حالت کلی به دو صورت باز و بسته انجام می شود. در روش جراحی بینی بسته با توجه به اینکه پزشک دسترسی کمی به استخوان بینی و نواحی بالایی دارد، کمترین میزان برش در ناحیه زیر پره بینی صورت می گیرد. اما در روش باز جراحی بینی به واسطه برشی که در قسمت پایینی بینی و پره های آن ایجاد شده است، پزشک به تمامی قسمت های مورد نیاز دسترسی دارد. با توجه به اینکه در جراحی بینی گوشتی به تغییرات زیاد و همچنین پیوند غضروف نیاز است، اغلب جراحان از روش باز برای عمل بینی های گوشتی استفاده می کنند. با این حال انتخاب روش جراحی باتوجه به ساختار بینی فرد به عهده خود پزشک است.
فیلم واقعی عمل بینی گوشتی بزرگ
اقدامات قبل از جراحی بینی گوشتی
در اولین قدم برای آشنایی با پروسه جراحی باید پزشک متخصص خود را انتخاب کنید و تمامی سوالاتی که در این زمینه دارید، طی یک جلسه مشاوره با وی مطرح کنید. همچنین، سوابق پزشکی خود را با جراح در میان گذاشته و در خصوص خواسته ها و انتظارات خود با ایشان صحبت کنید.
در مرحله بعدی بایستی نمونه کارهای پزشک انتخابی خودتان را مشاهده کرده و با فرم بینی خودتان مقایسه کنید. با انجام این کار شما دید باز تری نسبت به این جراحی و انتخاب خودتان پیدا کرده و می توانید راحتتر تصمیم گیری کنید. در نهایت با پزشک خود در خصوص نوع بینی انتخابی و عوارض احتمالی آن صحبت کرده و بهترین نمونه را با کمترین میزان عارضه انتخاب کنید. لازم به ذکر است، برخی از افراد به واسطه بیماری های زمینه ای خاص نیاز به آزمایشات و بررسی های پزشکی بیشتری نسبت به افراد سالم دارند.
اقدامات لازم بعد از جراحی بینی گوشتی
علاوه بر انتخاب جراح خوب برای عمل بینی، توجه به مراقبت های پس از عمل، نقش بسزایی در نتیجه جراحی بینی دارند. مهمترین اقدامات پس از جراحی بینی گوشتی به شرح زیر است:
- کاهشتورم در بینی های گوشتی به دلیل ضخامت پوست به زمان بیشتری نیاز دارد. به منظور کم کردن این زمان توصیه می شود به مدت شش ماه تا یکسال از چسب بر روی بینی خود استفاده کنید.
- تا 10روز از خندیدن و حرف زدن زیاد پرهیز کنید.
- جهت جلوگیری از ایجاد چسبندگی مخاط و تجمع ترشحات به مدت چندهفته از سرم نمکی استفاده کنید.
- سعی کنید در زمان تعویض لباسهایتان فشاری به بینی وارد نشود.
- در ساعات اولیه جراحی نباید چیزی میل کنید و از مایعات و غذاهای نرم و بدون ادویه استفاده کنید. به مدت چندین هفته از عینک استفاده نکنید. اگر نیاز به عینک طبی دارید در طول این مدت از لنز استفاده کنید.
- در زمان فین کردن به بینی خود فشار وارد نکنید و موقع عطسه کردن مراقب باشید که دهانتان کاملا باز باشد.
- به مدت حداقل یک ماه از رفتن به استخر خودداری کنید.
- تاحداقل یک ماه از فعالیت های ورزشی احتناب کرده و پس از آن سعی کنید حین ورزش کردن به بینی ضربه وارد نشود.
- در موقع دراز کشیدن طاق باز بخوانید و سرتان را بالاتر نگه دارید.
- به مدت دوازده ساعت بعد از جراحی از کمپرس سرد روی گونه و اطراف چشم ها استفاده کنید.
کلام آخر
جراحی بینی گوشتی به واسطه پوست ضخیم و ساختار غضروف ضعیف نیاز به تغییرات بیشتری و حتی پیوند غضروف دارد. بنابراین، بررسی و ارزیابی دقیق بیمار توسط جراح و آگاه کردن او از نتایج جراحی بسیار حائز اهمیت است. درصورتی که عمل بینی گوشتی توسط جراح باتجربه و حرفه ای انجام نشود، ممکن است جای زخم و ناهمواری روی پوست ایجاد شود. همچنین، کوچک کردن بیش از حد بینی می تواند علاوه بر بدفرمی بینی سبب مشکلات تنفسی شود. بنابراین توصیه می شود در انتخاب جراح بینی دقت لازم را داشته باشید تا از عوارض احتمالی این عمل کاسته شود. توجه داشته باشید که مهارت و تجربه جراح بینی در کنار ارزیابی دقیق اسکلت و ضخامت پوست بینی می تواند بر روی نتیجه جراحی تاثیرگذار باشد.